10 sfaturi privind administrarea unei pagini de Facebook

Home » Blog » Social Media » 10 sfaturi privind administrarea unei pagini de Facebook

pagini de facebookSă administrezi o pagină de Facebook nu e aşa de complicat pe cât pare.

E ca şi cum ai creşte un blog, numai că ai avantajul că audienţa se câştigă mult mai repede, datorită caracterului viral pe care îl are Facebook.

O postare se poate “împrăştia” extrem de repede printr-un singur share sau dacă acumulează îndeajuns de multe like-uri încât să devină Top News pentru tine şi prietenii tăi.

Când vine vorba de “împrăştiat” mesaje, Facebook-ul este un vis împlinit pentru orice marketer.

Dacă ai o pagină de Facebook, atunci sfaturile acestea o să îţi fie extrem de folos.

  1. O pagină performează mai bine pe măsură ce este mai activă (Facebook apreciază în plus paginile active) şi sunt mai populare (cu cât interacţionează mai mult fanii de pe pagină cu conţinutul, cu atât mai bine)
  2. Tratează pagina de facebook ca pe un blog, acesta având potenţialul de a vă  genera vizitatori, reputaţie şi clienţi noi.
  3. Fii deschis, postează conţinut care este interesant, pentru că acesta atrage interactivitate, iar dacă este interactivitate, îţi poţi promova mult mai eficient articolele, ofertele şi sfaturile.
  4. Verifică numărul de vizite trimise de Facebook pe site-ul tău. Corelează ceea ce s-a întâmplat pe site cu ceea ce s-a întâmplat pe Facebook (vezi care sunt zilele în care Facebook a trimis cele mai multe vizite pe site şi analizează ce ai postat, la ce oră ai postat şi cum ai formulat postările, pentru că aşa vei descoperi moduri eficiente de a transmite informaţiile).
  5. De cele mai multe ori dacă postezi un clip sau o poză care sunt însoţite de o solicitare de “share şi like” din partea fanilor, respectiva postare va genera o expunere mai mare.
  6. Recomandăm publicarea în zonă de maximă atenţie a articolelor şi a ofertelor menite să genereze leaduri sau clienţi noi. Zona de maximă atenţie este diferită pentru fiecare pagină și poate fi vizualizată la secțiunea Insights.
  7. Poţi să postezi şi conţinut de pe alte site-uri, cum ar fi site-uri de ştiri, astfel încât să fii asociat cu ideea de informare.
  8. Dacă reprezinţi un brand local, targetează prin Facebook Ads persoane din oraş şi din împrejurimi, astfel încât să generezi leaduri şi clienţi noi.
  9. Nu uploada deodată un album cu zeci/sute de poze. Împarte activitatea de upload în 2-3 părti şi publică pozele de-a lungul a 2-3 zile, astfel încât acel album să primească maximum de atenţie.
  10. Dacă dorești să obții mai mulți fani dintr-o anumită regiune sau dintr-o anumită categorie de public, recomandăm realizarea de Promote Post nișat pe categoria de public dorită. Nu recomandăm să se apeleze la alte metode de atragere de fani, deoarece acei fani pot fi dintr-o categorie de public care nu este interesată de produsul / serviciul tău.

Deşi par nişte sfaturi de bază, sunt convins că sunt respectate într-o mică măsură. Poţi să consideri acest lucru un avantaj pentru tine.

Recomandarea mea generală este să pui mai mult accent pe vizual: poze şi video.

Facebook este o reţea socială vizuală, automat aceste tipuri de conţinut atrag mai uşor atenţia şi sunt mai eficiente atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung.

in Social Media by Ovidiu Balcacian Leave a comment
About the author: Ovidiu Balcacian

Ovidiu este co-fondator al agenției și asistentul care se ocupă de strategiile pentru Social Media, cu precădere pentru Facebook. Până în prezent a gestionat peste 100 de campanii pentru numeroase branduri din diferite domenii.

Leave a Comment