5 metode eficiente de promovare pe Facebook

Home » Blog » Social Media » 5 metode eficiente de promovare pe Facebook

facebookÎn momentul de față putem afirma cu tărie că Facebook a devenit cel mai accesat site din România!

Statisticile confirmă acest lucru:

  • 6.600.000 de utilizatori (din peste 10 milioane de români conectacți la internet)
  • 6.200.000 de utilizatori activi
  • peste 4.000.000 de utilizatori ce accesează zilnic contul lor

Aceste date indică un aspect foarte important pentru oricine își dorește să vândă sau să se promoveze online: strategia de Facebook este esențială și joacă un rol central.

Și pentru că poate ai nevoie și de un argument mai pragmatic, mai departe de aceste statistici, îți pot spune că gestionând site-uri și pagini de Facebook ale clienților noștri am observat că o pagină bine optimizată din punct de vedere al postărilor, aduce în medie 40% din traficul unui website.

Acest procent, mai ales în contextul schimbărilor pe care le operează Google de ceva vreme și care a ”sufocat” din punct de vedere SEO multe site-uri, este unul uriaș și greu de atins cu o altă metodă.

Și pentru că sunt multe metodele de promovare pe Facebook și pentru că nu este atât de simplu să crești o pagină care să îți aducă acel trafic pe site, voi descrie mai jos importanța unor instrumente de promovare pe Facebook, având în vedere obiectivul final despre care am vorbit (40% trafic adus pe site) și faptul că pentru a putea vedea relevanța unei pagini de Facebook ai nevoie de fani și interacțiune.

Iată și metodele:

1. Facebook Ads

Este serviciul de promovare plătită pe care Facebook îl pune la dispoziție. Acesta îți permite să promovezi pagina printr-un anunț către utilizatori, permițându-ți să alegi tu care să fie vârsta, locația, interesele și multe alte detalii demografice care te ajută să alegi fanii în funcție de publicul tău țintă (citește aici câteva detalii despre demografice).

De asemenea, tot prin intermediul acesta poți promova direct și site-ul tău prin introducerea unui link în cadrul anunțului.

Scopul principal al Facebook Ads este creșterea numărului de fani, iar în ultima vreme costurile acestui serviciu au scăzut, iar eficiența sa a crescut.

2. Promoted posts

Un alt serviciu cu plată oferit de Facebook este promote post. Acesta îți oferă posibilitatea să promovezi o postare de pe pagina ta mai multor fani pe care îi ai deja și prietenilor lor, sau fanilor și unui alt grup de oameni pe care îl alegi tu( Facebook limitează numărul de oameni care văd un anumit post de pe pagina ta undeva la 15%).

Scopul acestui serviciu este creșterea interacțiunii cu fanii de pe pagina ta prin prisma faptului că numărul de oameni care văd postarea este mai mare.

3. Concursuri 

Deși există anumite restricții și reguli privind concursurile de pe Facebook, acestea pot și trebuie să fi realizate din când în când pentru a crește rata de fidelizare și interacțiunea cu fanii.

Ce este important în acest caz este să diversifici mecanismul concursurilor (nu doar like & share) și să oferi premii atractive, poate chiar produsul tău. (testat: majoritatea celor care intră în contact cu un brand printr-un concurs pe Facebook și câștigă devin clienți fideli al acelui brand)

4. Aplicații 

Deși sunt mai costisitoare decât celelalte instrumente(unele sunt gratuite, depinde cum le integrezi în pagină), aplicațiile pot aduce acel plus de valoare ție ca brand și interacțiunii cu fanii. Poți crea jocuri, quiz-uri, concursuri interactive, poze, bancuri și multe alte lucruri interesante care pot ține fanii aproape de pagina ta.

Trebuie să ții cont de faptul că pe cât sunt mai complexe, pe atât sunt mai scumpe și ai nevoie de un specialist să o dezvolte.

5. Conținut 

Cea mai ieftină metodă, dar și cea mai ignorată în general. Ceea ce postezi pe pagina de Facebook este de fapt cel mai important lucru. 

Pentru a menține ridicată atenția fanilor și a păstra interacțiunea la un nivel acceptabil trebuie să postezi cât mai des.

Cât de des? Minim de 3 ori pe zi, optim de 5 ori, ideal de 8 – 9 ori.

Ce să postez? Postările sunt de 2 tipuri: comerciale și non-comerciale. În cele comerciale încerci să vinzi ceva oamenilor, să îi atragi pe site pentru a vedea un nou produs, o promoție sau altceva care să îi facă să cumpere.

Postările non-comerciale, oferă alte informații din domeniu fanilor tăi, articole utile, poze interesante, etc. și au scopul de a menține ridicată interacțiunea.

Cum le combin? Fanii se plictisesc să vadă doar postări comerciale sau doar poze cu pisicuțe. Așacă trebuie să le combini. Raportul optim la care am ajuns ar fi de 2 postări non-comerciale la una comercială pe zi.

Dacă ai întrebări legate de acest articol, adaugă-le în comentariul tău sau contactează-ne pentru a discuta despre pagina ta de Facebook.

Până atunci nu uita: crește numărul de fani, menține interacțiunea și 40% trafic către site!

in Social Media by The Pharmacy Leave a comment

Leave a Comment