Impresii in urma ALT Festival, 21-23 noiembrie

Home » Blog » Evenimente » Impresii in urma ALT Festival, 21-23 noiembrie

ALT FestivalEști pasionat de tehnologie? Dacă nu, cel mai probabil ar trebui să fii, pentru că, pe zi ce trece, tehnologia face parte tot mai mult din viața noastră. Cu ajutorul ei, industriile sunt menite să își depășească orice capacitate, medicina e menită să salveze viețile a cât mai multor oameni anual iar viețile noastre sunt menite să devină din ce în ce mai ușoare.

Brașovul este o zonă considerată un viitor pol al inovării și tehnologiei, iar companiile locale de IT și din industriile creative își propun să aducă acest oraș cu un pas mai aproape de viitor.

De aceea, în perioada 21-23 noiembrie, la Brașov, a avut loc ALT Festival, primul festival de tehnologie și inovare organizat de Clusterul pentru Inovare și Tehnologie ALT Brașov.

Festivalul a reunit un număr mare de antreprenori, investitori, programatori, creativi, profesori, studenți și elevi pasionați de INOVARE și TEHNOLOGIE pe parcursul celor trei zile pline de workshop-uri, conferințe, expoziții și surprize pentru participanți.

Având ca scop susținerea inițiativelor antreprenoriale și creșterea interesului pentru domeniul tehnic, evenimentul s-a desfășurat pe trei teme principale:

  • Inovație locală, deoarece companiile brașovene sunt conectate cu piața globală a tehnologiei prin inovare și intuiție asupra a ceea ce poate aduce viitorul.
  • Internet of Things, fiind tema principală a acestei prime ediții, având de-a face cu direcția globală pe care a luat-o acest trend tehnologic cât și inovarea adusă de produsele companiilor brașovene.
  • Cultura Tehnologiei, deoarece trăim într-o lume cu drone, roboței și aplicații, dar încă nu suntem înconjurați pe deplin de acestea.

De aceea, ALT Festival a făcut un pas important spre a aduce inovațiile din tehnologie mai aproape de viața noastră de zi cu zi.

Echipa The Pharmacy a fost prezentă în calitate de partener la acest eveniment, oferind participanților ocazia de a se înscrie la cursul Laboratorul de Online din acest weekend cu o reducere de 25%.

The Pharmacy prezenti la ALT Festival

The Pharmacy prezenti la ALT Festival

Am fost plăcut impresionați de interesul crescut al publicului brașovean pentru inovațiile în tehnologie aduse de companiile brașovene și de implicarea acestora în cadrul workshop-urilor pe teme precum agilitate în IT, tehnologii bazate pe raspberry pi, eye tracking, realitate virtuală și laboratoare online.

De asemenea, locația de desfășurare a evenimentului a fost impresionantă: Institutul de Cercetare și Dezvoltare al Universității Transilvania este un complex de tehnologii noi, laboratoare de cercetare și un mediu excelent de desfășurare al unui festival de high-tech.

alt festival 1

Ne bucurăm că am avut ocazia să participăm la acest festival și ne bucurăm că, în calitate de viitori membri ai Clusterului pentru Inovare și Tehnologie ALT Brașov, vom putea contribui la dezvoltarea economiei locale și promovarea ultimelor inovații în tehnologie.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi informații legate de ALT Festival și viitoarele ediții, urmăriți site-ul: altbrasov.org

in Evenimente by Catalin Ionascu Leave a comment

Leave a Comment