Veste bună pentru marketeri! Se lansează Call to Action pe Facebook Pages

Home » Blog » Social Media » Veste bună pentru marketeri! Se lansează Call to Action pe Facebook Pages

featuring

Sfârșitul de an aduce vești bune pentru marketeri. Facebook va lansa un buton de call to action pe paginile de business- ceea ce înseamnă că rețeaua de socializare ne va ajuta să aducem mai mult trafic pe website. După cum știm deja, butonul va fi disponibil treptat.

În următoarele săptămâni, butonul call to action va fi lansat pentru paginile din SUA iar la începutul lui 2015, acesta va fi disponibil la nivel mondial. Așadar, trebuie să mai așteptăm puțin până ne vom putea folosi de acest buton.

Cum funcționează?

Administratorii unei pagini vor avea de ales între șapte opțiuni predefinite:

  • Sign Up
  • Shop Now
  • Contact Us
  • Book Now
  • Use App
  • Watch Video
  • Play Game

 

Butonul poate trimite către orice destinație pe care business-ul o consideră utilă pentru el- în mod cert, Facebook va  folosi aceleași metode de monitorizare a link-urilor iar utilizatorii vor putea raporta o pagină a cărei buton trimite la site-uri cu viruși sau alte tipuri de malware.

Cum localizăm acest buton?

Foarte simplu, având în vedere că va fi localizat în stânga  butonului de Like. Bineînțeles, apariția acestui buton face utilizarea unei fotografii de copertă relevantă mult mai importantă, întrucât atrage atenția vizitatorului către partea de sus a paginii. Coperta va trebui să fie aleasă astfel încât fundalul ei să nu afecteze vizibilitatea butonului CTA.

Pagina celor de la Dollar Shave Club a testat o variantă beta iar efectele după trei săptămâni de utilizare au fost vizibile, rata de conversie fiind mai mare de 2,5 ori decât de obicei.

Rămâne de văzut când butonul call to action va fi disponibil și pentru paginile din România și în ce măsura va genera trafic către site-uri sau va îmbunătați rata de conversie.

in Social Media by Catalin Ionascu Leave a comment

Leave a Comment