Impresiile noastre in urma TeCOMM 2016

Home » Blog » Evenimente » Impresiile noastre in urma TeCOMM 2016

tecomm-logoÎn data de 25 și 26 octombrie a avut loc cea de-a noua ediție TeCOMM, iar Ovidiu, Cătălin, Raluca și Florentina au fost prezenți la acest eveniment dedicat eCommerce-ului.

the-pharmacy-la-tecomm-2016

În prima zi a evenimentului, au avut loc conferințe menite să ajute jucătorii de pe piața eCommerce cu insight-uri provenite din situații reale întâlnite de către speakeri.

Marius Costin (Country Manager PayU), a susținut o prezentare interesantă pe tema: „The power of online payments” în care a pus accentul pe necesitatea de a pune la dispoziția clienților opțiunea de a face plăți electronice și de a garanta siguranța datelor utilizatorilor care preferă această metodă de plată.

scena tecomm 2016

În cadrul prezentării „E-Commerce Marketing: Best Practice Case Studies from Around The World”, speaker-ul Hando Sinisalu (Founder&CEO Best Marketing International) a oferit numeroase exemple ale unor companii care au reușit să desfășoare activități de marketing uimitoare și lecțiile ce pot fi învățate din ele. Un studiu de caz a vizat chiar o aplicație creată de McDonald’s pentru piața asiatică, având scopul de a stimula populația să consume și micul dejun în restaurante, nu doar prânzul și cina. Astfel, au conceput o aplicație de tip alarmă, cu surprize. Persoanele care utilizau această alarmă primeau în fiecare dimineață câte un cadou, care putea fi o melodie, un voucher, un produs gratuit, un citat motivațional etc. Ideea desprinsă din acest exemplu este faptul că drumul către creerea unei aplicații de succes este conceperea acesteia astfel încât să aducă utilitate persoanelor care o folosesc.

studiu de caz aplicatie mcdonalds

În cea de-a doua sesiune de dezbateri care a avut loc în prima zi, unde au vorbit Victor Tighinean (General Manager KRM), Mihai Pătrașcu (CEO&Cofounder evoMAG), Horia Grozea (Director Online&Mobile Payments Netopia) și Florinel Ioan Chiș (Director Executiv Asociația Română a Magazinelor Online), au fost surprinse aspectele pe care deținătorii de magazine online le ignoră. Printre cele discutate se numără: catalogul de produse mult prea diversificat (care este nerecomandat), setarea unor așteptări prea ridicate față de clienți și lipsa atenției față de „customer service”. 

În cea de-a doua zi a evenimentului au avut loc workshop-uri și o dezbatere. În cadrul prezentărilor au fost expuse diferite studii de caz pe teme precum: storytelling, SEO, utilizarea datelor, brand ș.a. Ne-au plăcut mult aceste workshop-uri deoarece speakerii ne-au arătat exemple reușite din domeniile în care activează și ne-au oferit Tips&Tricks despre cum putem și noi să ne îmbunătățim strategiile și modul de lucru.

Dacă vrei să vezi mai exact care a fost atmosfera la ediția din Cluj vizionează următorul video:

Am plecat de la acest eveniment cu multe informații utile și interesante, care ne-au fost oferite sub forma unor lecții de la specialiști care s-au confruntat cu anumite obstacole și care ne-au împărtășit soluțiile lor.

Ne bucurăm că am putut fi prezenți și în acest an și sperăm să ajungem și la ediția următoare!

Dacă vrei să fii și tu la curent cu noutățile de la TeCOMM și să afli când va fi următoarea ediție, urmărește pagina de Facebook: https://www.facebook.com/TeCommRO/?fref

in Evenimente by The Pharmacy 2 Comments

2 Comments

 1. David Lucian

  Feliciari ! Sunteti grozavi , va admir si va doresc tot succesul din lume !!!

   
  • pharmacy

   Vă mulțumim!

    

Leave a Comment