8 sfaturi pentru a folosi Facebook in 2014

Home » Blog » Social Media » 8 sfaturi pentru a folosi Facebook in 2014

facebook in 2014Odată cu finalul anului 2013, Facebook a pregătit marketerilor și administratorilor de pagini câteva surprize nu tocmai plăcute în ceea ce privește modul de funcționare a algoritmului său.

Multe lucruri s-au schimbat și deși în România rețeaua este într-o continuă creștere (peste 7 milioane de conturi), interacțiunea între pagini de branduri și fani este din ce în mai dificilă.

Pentru a te ajuta să treci cu bine de aceste schimbări și totuși să poți folosi Facebook în mixul tău online am pregătit câteva sfaturi utile:

1. Text cu link în top 

Este cea mai bună metodă de postare în acest moment din punct de vedere al reach-ului (la câți oameni ajunge postarea respectivă). Acestea generează și o rată ridicată de click. Facebook a declarat de nenumărate ori că își dorește să încurajeze din ce în ce mai mult conținutul de calitate și mai puțin pozele sau lucrurile amuzante ce erau la un moment dat foarte răspândite.

text cu link
 
2. Pozele și pozele cu text

Aceste tipuri de postări au pierdut cel mai mult: pe baza argumentului de mai sus, postările cu poze au pierdut foarte mult teren în reach, dar sunt încă utile din punct de vedere al interacțiunii. Este foarte important ca în acest caz să filtrezi pe cât de mult posibil tipul pozelor postate și să alegi imagini apropiate domeniului paginii și care să transmită un mesaj puternic. Cele mai apreciate poze sunt cele care arată lucruri despre brandul tău (exemplu: am fost cu echipa pe undeva, un produs într-o situație comică, etc.) și nu trebuie să aibă rezoluție mare sau calitate extraordinară pentru a fi ”like-uite”.
 
3. Alocă un buget pentru boost post chiar și pentru postări non comerciale

Dacă până acum brandurile au folosit boost post pentru comunicare coimercială, schimbările în reach ne determină să folosim boost post-ul și pentru postări non comerciale bune. Pe scurt, dacă ai o postare care a generat o rată ridicată de interacțiune, pune-i combustibil :). Folosește opțiunea boost post cu un buget minim de 5 sau 10 dolari și fă-o mai performantă.
 
4. Comunicare constantă vs. comunicare de campanie

Aici este o întreagă discuție cu multe argumente pro și contra. Unii spun că mai bine comunici atunci când ai ceva de spus și încerci să te concentrezi pe cât posibil pe acele momente, iar alții susțin că mai bine este să comunici constant. Ceea ce credem noi este că pe Facebook ar trebui să fii prezent tot timpul, nu în mod agasant și inutil, dar poți aduce valoare adăugată și poți construi relații cu fanii constant. În sinea sa Facebook nu este un loc în care să vinzi, este mai degrabă locul în care îți conturezi și întărești brandul apropiindu-l de oameni, făcându-l social.

De aceea comunicarea constantă te ajută să ai succes în campaniile comerciale, având un reach mai mare, deja construit și o imagine naturală, fără să pari interesat doar de vânzare și conversie.

5. Folosește opțiunile de targetare prin interese

De curând, Facebook a îmbunătățit opțiunile sale de targetare atunci când vine vorba de ad-uri. Din experiență, folosind o targetare clară, bazată pe interese, costul per click/ per engagement scade și crește performanța ad-ului. Acest lucru este valabil și în cazul boost post-ului.

poza 2 

6. Analizează și îmbunătățește

Pentru că performanța pe Facebook contează pentru oricine trebuie să urmărești constant ceea ce faci.

Pentru asta poți folosi statisticile oferite de Facebook (de multe ori incomplete sau eronate), dar te poți folosi și de alte surse precum:

poza 3

7. Conținutul video va fi vedeta

Facebook a anunțat deja asta. În 2014 va lansa ad-urile de tip video, iar aceasta este cea mai mare necunoscută în materie de publicitate pe Facebook în 2014.

Nu este neapărat un ”must do”, dar este un lucru de observat și testat în cazul în care fanii reacționează pozitiv.

8. Construirea ecosistemului, vitală

Pentru că Facebook este doar o piesă a puzzle-ului marketingului online, trebuie ca și alte elemente să funcționeze în concordanță cu acesta:

– Blogul: a devenit un instrument vital și foarte important

– Adaptarea conținutului pentru dispozitivele mobile este de asemenea foarte importantă (combinația Facebook + Instagram va fi vitală în 2014)

– Concursuri și oferte speciale: pentru a condimenta experiența fanilor, monotonia trebuie ruptă constant cu astfel de inițiative

– Siteul și pagina de Facebook trebuie să devină un fel de yin și yang, una trebuie să trimită către cealată și invers în mod cât mai natural pentru o experiență completă a utlizatorului

Cam acesta este peisajul Facebook în 2014. Nu este unul foarte complex, dar nici foarte simplu. Cuvintele de ordine vor fi: consecvență, coerență și relevanță, iar cine nu va face asta va fi prins între aceste schimbări și altele ce vor urma.

Noi îți putem fi alături în conceperea strategiei de Facebook în 2014 și în implementarea ei. Dacă ai nevoie de ajutor în ceaa ce privește realizarea de campanii și optimizarea rețelei, poți consulta pagina noastră de servicii social media sau ne poți contacta aici.

in Social Media by The Pharmacy 1 Comment

One comment

  1. Pingback: Busines | Pearltrees

Leave a Comment