Care sunt trendurile în marketing online în 2015?

Home » Blog » Noutati » Care sunt trendurile în marketing online în 2015?

trends marketingFiind vorba de un domeniu bazat pe comunicarea online și pe tehnologie, este evident că marketingul online este un domeniu al schimbărilor rapide. În timp ce anumite direcții rămân relevante pentru un timp mai îndelungat, altele dispar foarte repede din ”trusa” marketerilor.

Așadar, ce aduce 2015 pentru marketeri?

1. Content marketing continuă să crească

Popularitatea strategiilor de content marketing se va afla și în 2015, în ascensiune. Având în vedere că publicul deja ignoră mesajele care promovează un produs sau serviciu în mod agasant, content marketingul oferă soluția perfectă pentru marketeri. Atenția se pune pe conținut de calitate, care nu enervează publicul și este totodată relevant pentru el și nevoile lui. În mod cert, content marketing se va situa pe o traiectorie ascendentă și în anii următori.

2. Conținutul video, vedeta anului

Pe parcursul ultimilor ani, conținutul video a devenit mai des utilizat și din ce în ce mai popular. Anul acesta însă, conținutul de tip video va fi o vedetă în marketing online având în vedere că este foarte util mai ales când vine vorba de a explica modul de funcționare al unui produs, spre exemplu. Fiind ușor de urmărit și oferind mai multă interactivitate decât niște imagini, conținutul video va domina în 2015.

3. Visual Storytelling rămâne un instrument important

Deși conținutul video va fura ”lumina reflectoarelor”, storytelling-ul vizual va rămâne un instrument important în trusa oricărui marketer. Ideale pentru a genera engagement și interacțiune, imaginile vor fi în continuare folosite pentru a transmite filosofia unui brand.

4. Optimizarea pentru dispozitive mobile devine extrem de importantă

Unii susțin chiar că în 2015, dispozitivele mobile vor fi mai folosite decât cele de tip desktop. Deși este posibil să nu fie cazul, un lucru este clar: optimizarea conținutului pentru mobil devine tot mai relevant pentru marketeri.

5. Se va investi mai mult în online ads

Se estimează că internet advertisment va crește cu 10% la nivel global. Oamenii petrec din ce în ce mai mult timp online, ceea ce îi avantajează pe marketeri. Însă nici rețelele sociale nu au putut să nu observe câte beneficii aduc unui brand și ca atare, au început să profite de pe urma acestui lucru. Ceea ce înseamnă că vor crește și investițiile în online ads.

Ce reținem?

În 2015, se va pune accentul pe conținut video și visual storytelling, dar și pe optimizarea conținutului de orice tip pentru dispozitivele mobile. Totodată, content marketing-ul se află în continuare în ascensiune iar online ads devin din ce în ce mai relevante pentru branduri.

in Noutati by Catalin Ionascu Leave a comment

Leave a Comment