Blog

Te invităm să citești articolele noastre despre știri, noutăți, informații din marketing online, evenimente importante pentru noi și impresiile de la conferințele la care participăm.

5 elemente esentiale ale oricarui site de IMM

Tastezi numele firmei sau numele produsului şi te aştepţi să găseşti (toate) informaţiile elementare despre compania care te interesează.

Problema este că mulţi dintre cei care au un site, ori sunt greu de găsit, ori au site-uri care generează frustrare în loc să genereze clienți noi.

Dintre respectivele site-uri pe care totuşi le găseşti lipsesc elemente esenţiale, elemente de bază pe care ar trebui să le cuprindă orice IMM care are ca şi obiectiv generarea a minim 1 lead nou/lună din online.

5 elemente esenţiale ale oricărui site de IMM

1. Pagina de „Despre noi” la vedere

Deşi pare ceva de bun simţ ca să ai această pagină publicată şi la vedere, mulţi nu respectă această „regulă” şi ori uită să îşi creeze o pagină cu descrierea companiei, ori o ascund în aşa hal, încât îţi ia cel puţin 5 minute să o găseşti.

Această pagină trebuie să fie „la vedere” ori printr-un link în navigaţia superioară, ori în footer, ori într-un sidebar pe undeva.

Dacă îmi ia mai mult de 15 secunde să o găsesc, ies de pe acel site. Iar eu sunt generos, pentru că alţii îţi părăsesc site-ul din primele 10 secunde, dacă nu găsesc pagina de „Despre„.

O pagină bună de despre cuprinde o descriere succintă despre firmă, servicii şi eventual scopul site-ului/firmei.

2. Pagina de „Contact”

O altă pagină de bun simţ, dar pe care unii omit să o includă în arsenalul lor online.

Dacă cineva te-a găsit printr-o căutare pe Google, foarte probabil ar fi interesat să ştie şi unde te poate găsi, unde îţi poate da un mail sau la ce număr să te sune.

Unii afişează contactul undeva prin footer sau prin sidebar, însă recomand şi o pagină separată, în care eventual să fie inclus şi un formular de contact şi o hartă de tip Google Maps, în caz de vă interesează ca oamenii să viziteze o anumită locaţie.

3. Conţinut de educare/credibilizare

Probabil capitolul unde 99% dintre site-urile IMM-urilor sunt corigente.

Uneori oamenii doresc să afle mai multe şi chiar să piardă puţin timp.

În scop de SEO şi de credibilizare recomand oricărui IMM să scrie cel puţin 4-5 articole care să ajute vizitatorul să înţeleagă cum funcţionează serviciile sau produsele, care sunt cunoştinţele de bază pe care ar trebui să le deţină oricine când caută să facă o achiziţie, care sunt greşeli de evitat şi eventual câteva sfaturi de utilizare a produsului/serviciului.

Repet, sunt lucruri de bun simţ, dar ştim cu toţii că bunul simţ este relativ.

Acest conţinut de clarificare sau educare te credibilizează!!!

Google apreciază favorabil site-urile care sunt updatate constant, pentru că le consideră actuale şi relevante.

4. Pagină de servicii/produse

E o chestie curioasă ce o fac oamenii… Le este ruşine să sune şi le e mai mare ruşine să sune şi să ceară un lucru care nu se poate sau despre care ei nu au habar.

Poţi rezolva foarte uşor problema asta creând descrieri unice pentru produsele şi serviciile tale. Simplul fapt că le listezi şi nu oferi niciun fel de detaliere nu ajută prea mult vizitatorul care speră să te sune, iar tu să îi rezolvi problemele.

Dacă poţi să pui video-uri, scheme sau poze care explică felul în care funcţionează produsul tău, cu atât mai bine.

Cu cât mai mult conţinut relevant, cu atât mai bine.

5. Elemente de captare a leadurilor online

Cineva a intrat pe site-ul tău, a găsit toate elementele esenţiale despre care am vorbit mai sus.

Ar vrea să rămână la curent cu eventuale oferte, ştiri sau articole din domeniul în care tu prestezi, dar nu are unde să îţi lase adresa lui de email.

Nu există pe nicăieri un formular sau un link către un newsletter la care el să se poată înregistra.

De câte ori ai dat TU de această situaţie? Eu unul de multe ori.

Dacă tot ai 50 de vizitatori pe zi pe site-ul tău (50/zi fiind un caz fericit), de ce nu ai face ceva pentru a genera câteva contacte pe care să le incluzi într-un CRM sau într-o bază de dată proprie?

Să adaugi un formular pe site îţi ia câteva minute şi ai numai de câştigat.

Noi folosim MailChimp pentru captarea email-urilor şi formulare de Google Drive pentru a capta email-urile celor care downloadează materialele noastre. Toate aceste email-uri noi le centralizăm şi le organizăm în funcţie de listă şi le tratăm ca pe nişte lead-uri.

E o vorbă la americani, printre marketerii care au afaceri online, care mie îmi place foarte mult: „the money is in the list” – Banii sunt în listă[de email].

Cei care vor ceva în plus de la site-ul lor îl folosesc ca şi metodă de a genera lead-uri, nu doar de a ocupa un colţ al Internetului, ca să râdă concurenţa că nu are site.

Dacă ai ales să dai banii să îţi faci site şi nu îţi recuperezi investiţia prin lead-uri online, atunci doar ţi-ai cheltuit banii.

Share this: