Blog

Te invităm să citești articolele noastre despre știri, noutăți, informații din marketing online, evenimente importante pentru noi și impresiile de la conferințele la care participăm.

Tipurile de campanii Google AdWords

Google este de departe cel mai popular website, atât la nivel global, cât și la nivel național, așa cum ne arată cei de la Alexa.com.

Nu mai este un secret faptul că Google oferă spațiu publicitar pentru firme, prin campanii Google AdWords. Acesta facilitează contactul între clienții sau potențialii clienți care apelează la căutări și nu numai, pentru a găsi ceea ce au nevoie la un moment dat, în materie de produse sau servicii.

Fiind un instrument important în promovarea unei afaceri, ne-am decis să prezentăm tipurile de campanii ce pot fi derulate cu ajutorul Google AdWords și cum pot fi ele de ajutor business-urilor.

Tipuri de campanii Google AdWords

#1 Google AdWords Search bazat pe cuvinte cheie

Campaniile de tip Search bazate pe cuvinte cheie te ajută să apari în rezultatele căutărilor clienților tăi, în funcție de cuvintele introduse de către aceștia în motorul de căutare. De exemplu, o căutare pe Google a cuvintelor “biciclete noi”, ne va releva în primele rânduri ale rezultatelor anunțurile plătite – respectiv 4 reclame – prin care magazinele online atrag atenția clientului sau a potențialului client către website-urile lor.

ad-uri adwords1.1

Acest tip de campanie este util tuturor business-urilor, întrucât atingerea unui public țintă este flexibilă datorită posibilității alegerii cuvintelor cheie specifice oricărui produs/serviciu .

AdWords Search bazat pe cuvinte cheie este tipul de campanie cel mai important pentru toți clienții noștri.

#2 Google AdWords Dynamic Search bazat pe produsele website-ului

Acest tip de campanie te plasează în topul căutărilor clienților tăi, motorul de căutare bazându-se pe conținutul website-ului tău fără a mai fi necesară stabilirea cuvintelor cheie. Astfel, în momentul în care utilizatorii caută, de exemplu, un produs specific cum ar fi un model de mașină, acestuia îi va fi afișat anunțul tău, în cazul în care deții în conținutul website-ului un produs cu respectiva denumire.

Acest tip de campanie este utilizat cu succes în cazul website-urilor cu mult conținut (de exemplu un magazin online cu foarte multe produse) sau dacă produsele/serviciile tale au caracter sezonal (de exemplu, oferta unei agenții de turism).

#3 Google AdWords Search bazat pe liste de Remarketing

Campaniile AdWords bazate pe listele de remarketing te vor ajuta să apari în primele căutări ale pesoanelor care ți-au vizitat anterior website-ul. Această modalitate ajută utilizatorul motorului de căutare Google să recunoscă website-urile pe care a mai intrat, crescând astfel șansele ca acesta să reintre pe respectivul link.

Acest tip de campanie se adresează website-urilor ce utilizează “cookies”, deoarece acestea colectează informațiile despre activitatea utilizatorilor din cadrul website-urilor, oferindu-le acestora link-urile vizitate anterior în cadrul căutărilor și se potrivește oricărui tip de business.

#4 Google AdWords Display

Campaniile de Display îți permit plasarea diferitelor formate ale materialelor destinate promovării (imagine, gif, video) în cadrul website-urilor vizitate de către publicul tău țintă. În acest mod, te poți asgura că ești prezent acolo unde sunt și potențialii sau actualii tăi clienți.

campanie adwords display

Tipul acesta de campanie se potrivește firmelor care derulează campanii de creștere a conștientizării brand-ului.

#5 Google AdWords Display în Gmail

Materialele publicitare aferente acestui tip de campanie pot apărea în inbox-ul utilizatorilor serviciului Gmail. În acest fel, în momentul în care o persoană își verifică mail-urile primite, va vedea reclama unui anumit website, crescând astfel șansele să intre în contact cu reclama respectivă, deoarece mail-ul este un serviciu foarte utilizat.

Acest tip de campanie se pretează oricărui business care dorește să se promoveze într-un loc unde este foarte mare trafic.

#6 Google AdWords Remarketing

Acest tip de campanie este asemănător celui de tip AdWords Display, diferența constând în faptul că aceste reclame sunt afișate numai persoanelor care ți-au vizitat anterior website-ul.

campanieadwordsremk

Avantajul acestui tip de campanie este că se bazează pe datele obținute din “cookies”, astfel crescând șansele ca utilizatorul să acceseze website-ul firmei promovate, recunoscând-o. Această campanie se potrivește oricărui tip de business.

#7 Google AdWords Dynamic Remarketing

Google AdWords Dynamic Remarketing este un tip de campanie complex, materialele publicitare fiind afișate vizitatorilor website-ului firmei care se promovează, în funcție de produsele cu care aceștia au interacționat.

Avantajele acestei campanii sunt evidente, deoarece utilizatorii vor recunoaște ușor atât firma, dar mai ales produsele pe care le-au văzut, crescând astfel șansele ca el să revină, această campanie fiind utilă oricărui business care vrea să atragă clienți pe website.

#8 YouTube Ads în screen

Materialele publicitare de tip video pot fi plasate în cadrul website-ului YouTube. Persoanele care vizionează conținutul acestui site vor intra în contact cu o serie de video-uri destinate promovării unui business, al unui serviciu, a unei idei ș.a.

youtube ad

Avantajul oferit business-urilor este faptul că targetarea este precisă deoarece poate fi făcută în funcție de anumiți parametri specifici publicului țintă și faptul că, și în acest caz, reclamele pot fi afișate pe baza unor  liste de remarketing.

#9 Google AdWords Search pentru diferite baze de date de email

În cadrul acestor campanii, targetarea persoanelor cărora le va fi afișată reclama se efectuează prin intermediul unor baze de date cu email-uri.

Această campanie este potrivită business-urilor care dețin astfel de baze de date, ajungând în acest mod mai ușor la clienții sau potențialii clienți.

#10 Campanii AdWords în Google Maps

Google a anunțat deja că va insera ad-uri în cadrul hărților pe care le furnizează prin serviciul Maps. Aceste spații publicitare au rolul de a facilita interacțiunea cu brand-urile favorite ale persoanelor care utilizează aceste hărți.

Oportunitatea în această zonă de campanie este foarte mare pentru afacerile cu  caracter local.

În concluzie, indiferent de tipul businessului pe care îl deții, Google AdWords reprezintă un mijloc excelent de promovare în mediul online, datorită posibilităților multiple oferite prin intermediul campaniilor, dar și a faptului că rezultatele sunt ușor de urmărit și optimizat.

Dacă te-ai decis că vrei să obții și tu conversii din Google AdWords, contactează-ne și vei primi o rețetă personalizată care îți va genera cele mai bune rezultate!

Share this: