Blog

Te invităm să citești articolele noastre despre știri, noutăți, informații din marketing online, evenimente importante pentru noi și impresiile de la conferințele la care participăm.

Cum utilizezi campaniile Google AdWords în funcție de etapele procesului de cumpărare

În momentul în care ai o strategie bine definită în funcție de publicul tău țintă, poți trece la pasul următor, în care alegi tipul campaniei. Un factor important de care trebuie să ții cont este reprezentat de etapele procesului decizional în care se află potențialii tăi clienți.

etapele-procesului-de-cumparareConștientizarea este primul pas pe care un potențial client îl parcurge; acest lucru înseamnă că realizează că are o nevoie sau o dorință, care poate fi satisfăcută de serviciul X sau produsul Y.

După ce se conturează această dorință, consumatorul va căuta alternativele posibile, dintre care va alege soluția cea mai potrivită, în concordanță cu criteriile sale.

Acest lucru înseamnă că el poate lua în considerare produsul sau serviciul tău, dar și pe cele ale competitorilor tăi. După evaluarea alternativelor, potențialul client va deveni clientul efectiv al unei companii.

Ca să fie compania ta cea pe care o alege, îți prezentăm care sunt tipurile de campanii Google AdWords pe care ar trebui să le folosești, de-a lungul fazelor menționate anterior, pentru a atrage noi clienți.

campanii-adwords-pe-etapele-procesului-de-cumparare

#1 Etapa conștientizării

La nivelul acestei etape, poți folosi campanii de tip YouTube și Display, pentru a-ți face cunoscută afacerea celor care ar putea fi interesați la un moment dat de produsele sau serviciile tale.

Folosind aceste tipuri de campanii te asiguri că atunci când își vor stabili opțiunile, afacerea ta va fi una dintre ele.

#2 Etapa informării

În această fază, poți continua cu anunțurile de tip Display și YouTube și poți adăuga anunțuri Search, adaptate pentru audiența ta.

Este important să atragi potențialul client și să îi arăți în ce mod produsele sau serviciile tale îi pot satisface nevoia. Poți folosi campanii de remarketing pentru a le reaminti oferta ta celor care au vizitat deja website-ul.

#3 Etapa finală – achiziția

Pentru a încheia procesul de vânzare poți folosi campanii de tip Gmail, Display și Search. În acest pas trebuie să te asiguri că acei clienți interesați de tine te pot găsi ușor și că pot efectua în mod facil și rapid achiziția.

Ce este esențial de reținut este faptul că trebuie să ai campanii în derulare pentru fiecare stadiu în care se pot afla potențialii clienți.

Pentru cei care sunt la stadiul de informare sunt utile campaniile care îți cresc notorietatea precum YouTube, Display.

În momentul în care aceștia intenționează să achiziționeze un bun sau un serviciu, le poți „ieși în cale” cu ajutorul campaniilor de Search, Display, YouTube.

La final, pentru a îi ajuta să ia efectiv decizia de achiziție, îi poți targeta pe cei interesați prin intermediul campaniilor de pe Gmail, dar și a celor de tip Search și Display.

Dacă ai întrebări, nelămuriri sau completări așteptăm cu interes comentariul tău în secțiunea de mai jos. 🙂

Share this: