Blog

Te invităm să citești articolele noastre despre știri, noutăți, informații din marketing online, evenimente importante pentru noi și impresiile de la conferințele la care participăm.

9 cele mai importante funcții în Google AdWords

 

Google AdWords are multe funcții importante, ele ajutând la îmbunătățirea campaniilor și optimizarea lor continuă. Pentru a vă ajuta în acest parcurs, noi am făcut un top 9 cele mai importante funcții în Google AdWords:

 

1. Keyword Planner

Unde găsești funcția?

Keyword Planner se găsește sus, în dreapta la opțiunea Tools, billing and settings, dând clic pe Planning.

Keyword planner

La ce ajută?

Această funcție Google AdWords te ajută să cauți date statistice legate de bid, de preț, sau de concurență, și chiar volumul căutărilor.

Astfel, aici e locul unde poți vedea dacă termenii aleși de tine sunt căutați și cât de căutați sunt aceștia.

De asemenea, acest tool ne ajută să stabilim bid-ul. În noua versiune de Google AdWords poți adăga maximum 3 termeni și un link pentru căutare.

Rezultatele relevante căutării tale se vor afișa pe ecran, iar de aici, vei putea fie să le introduci într-un plan, fie într-un nou grup, conform preferințelor tale.

Această funcție te ajută să efectuezi căutări în funcție de locație, limbă, sau search network (Google + partenerii Google).

Keyword planner 2

 

2. Ad Preview and Diagnosis Tool

Unde găsești funcția?

Acest tool se găsește exact în același loc precum Keword Planner, tool-ul anterior: sus, în dreapta la opțiunea Tools, billing and settings, dând clic pe Planning.

AdPreview Diagnosis Tool 1

La ce ajută?

Poți previzualiza reclama și îți arată dacă aceasta funcționează în mod corect, având opțiunea integrată în platformă de a căuta pe Google și a vedea cum și unde se afișează ad-ul.

În plus, tool-ul îți mai arată dacă ai probleme pe ad, iar dacă da, ce fel de probleme există, astfel încât să le poți rezolva imediat.

 

3. Campaign Bid Simulator

Unde găsești funcția?

Această opțiune se găsește în dreptul fiecărei sume de bani, trebuind doar să dai clic pe ea.

La ce ajută?

Campaign Bid Simulator arată grafic și statistic ce s-ar întâmpla cu reclama ta dacă ai crește sau ai scădea bid-ul.

Totodată, el afișează numărul de clicuri, de impresii și costul pe care le-ai avea în urma modificărilor.

În plus, poți vedea bugetul adițional de care ai avea nevoie pe zi și de câte ori ar fi afișat anunțul tău în partea de sus a paginii (la opțiunea Top. Impr.).

Cu ajutorul acestui tool, poți simula în procente sau sume rezultatele.

Campaing Bid Simulator

Atenție!

De reținut este faptul că toate rezultatele sunt estimative, tool-ul nu le garantează! Astfel, îți asumi rezultatele în urma modificărilor realizate.

 

4. Bulk edits

Unde găsești funcția?

Bulk edits se poate folosi, efectuând o filtrare după status/ cuvinte și selectând Edit pentru a putea realiza căutarea după link, nume, cuvânt, status, etc. Apoi, se pot edita toate reclamele deodată facil.

La ce ajută?

Cu această funcție poți modifica, direct, mai multe reclame, campanii, extensii, grupuri de reclame, cuvinte-cheie, etc.

Este extrem de utilă pentru a câștiga timp, putând modifica mai multe reclame în același timp, și fiind mult mai eficient.

Bulk Edits

 

5. Reguli (Rules)

Unde găsești funcția?

Regulile pot fi setate de la opțiunea Bulk Actions, care se găsește la Settings (Setări).

Rules 1

La ce ajută?

În funcție de parametrii setați de tine, această funcție, te ajută să faci modificări în cont, în mod automat.

Regulile se pot seta la orice nivel: campanii, extensii, ad-uri, grupuri de ad-uri, cuvinte-cheie, etc. Acestea se pot adăuga dând clic pe simbolul ”+”.

Rules 3

Rules 2

 

6. Scripturi (Scripts)

Unde găsești funcția?

Scripturile se adaugă de la opțiunea Settings (Setări), alegând Bulk Actions.

Scripts 1

La ce ajută?

Această opțiune este extrem de folositoare pentru cei care știu să codeze. Dând clic pe ”+”, ai opțiunea de a crea niște reguli pe bază de cod.

În cazul în care nu ai toate informațiile și cunoștințele necesare, Google îți oferă documentația de care ai nevoie.

Scripts 2

 

7. Rapoarte

Unde găsești funcția?

Rapoartele se găsesc la opțiunea Settings (Setări), dând clic pe Bulk Actions.

Reports 1

La ce ajută?

La Rapoarte, vezi toate datele din campanii și le poți compara. Aici, se afișează detaliile folosite în campanii, putând a fi trimise pe mail, sau se poate descărca direct în calculator.

Însă, dacă ai nevoie de un raport special, îl poți personaliza instant! Se pot lua rapoarte predefinite, în funcție de nevoile pe care le ai.

Reports 2

 

8. Auction Insights

Unde găsești funcția?

Funcția se găsește la Campaigns.

La ce ajută?

Auction Insights te ajută să urmărești eficient concurența și licitațiile în timp real. De aici poți scoate rapoarte la nivel de licitație sau concurență, putând vedea de câte ori s-au afișat anunțurile tale în același timp cu ale concurenților.

Auction Insight

 

9. Drafts & Experiments

Unde găsești funcția?

Această funcție o poți găsi selectând și intrând într-o campanie deja existentă.  Opțiunea Drafts apare sus, în dreapta, iar dacă dai clic pe ea, ai alte două opțiuni: Create new sau View all. Pentru a crea un draft (o ciornă), trebuie să dai clic pe Create new.

Drafts and Experiments

La ce ajută?

Această opțiune este un fel de A-B testing, adică te ajută să rulezi campania deja creată, iar în același timp, să creezi una identică, modificând un element din aceasta (bid-ul, de exemplu), pentru a vedea care ditre ele este mai eficientă și ce funcționează mai bine pe piața țintă.  Astfel, campaniile vor merge în paralel.

La sfârșit, poți măsura rezultatele și trage concluziile necesare îmbunătățirii campaniilor tale!

 

Sperăm că acest articol v-a fost de folos și ați aflat informații utile! Dacă mai aveți nelămuriri sau întrebări legate de Google AdWords, vă invităm, cu drag, să ne contactați!

Share this: