Blog

Te invităm să citești articolele noastre despre știri, noutăți, informații din marketing online, evenimente importante pentru noi și impresiile de la conferințele la care participăm.

Impresiile farmacistilor dupa TeCOMM Cluj-Napoca

Pe 21-22 octombrie, la Grand Hotel Italia, pulsul comerțului electronic s-a simțit din plin. Conferințe, workshop-uri, panel-uri de dezbatere, zonă expo, networking și chiar o petrecere au fost ingredientele unui eveniment reușit, care a adus specialiști în marketing pentru comerț electronic, reprezentanți ai magazinelor online alături de zeci de speakeri sub același acoperiș.

Gazda evenimentului a fost Călin Biriș, Senior Partner la Loopa, care a moderat discuțiile despre situația curentă a pieței, problemele și provocările cu care se confruntă proprietarii magazinelor online dar și oportunități și strategii benefice pentru aceștia.

Prima zi a evenimentului a debutat cu o dezbatere pe tema „coșmaruri ale magazinelor online”, care a adus pe scenă reprezentanți de la MasterCard, Altex, Paravion, BestKids.ro, UrgentCargus și IKEA. Dintre „coșmarurile” menționate enumerăm trecerea care se face de la online spre offline și invers, rata de abandon a coșului de cumpărături, oferirea unei experiențe de cumpărare completă (suplinirea dezavantajului de a atinge produsul) dar și teama cumpărătorilor de a plăti cu cardul.

Această zi a continuat cu o serie de conferințe pe subiecte de interes susținute atât de speakeri internaționali cât și români, printre care menționăm pe Nikita Kiselev, senior director lamoda, Chloe Thomas, fondator eCommerce MasterPlan, Russel Sutton, manager Conversion Works, Bianca Dăncilă, fondator gripADs, pe teme precum analiza de date, normalul de azi în online și offline, cele mai puternice oportunități de eCommerce pentru 2016.

În paralel cu TeCOMM a avut loc conferința Digital Travel Forum, un eveniment conex dedicat comercianților online din industria turismului. Printre companiile care au susținut workshop-uri la această conferință se numără Paravion, Google, Traveo și Conectoo, pentru a discuta despre cele mai eficiente strategii de marketing adaptate unui business din turism.

În pauze, ne-am recreat la zona expozițională și de networking și am avut ocazia să facem o poză, (aproape) întreaga echipă:

Echipa The Pharmacy

Prima zi a evenimentului s-a încheiat cu o petrecere pe cinste într-un local din centrul vechi al Clujului, organizată și sponsorizată de UrgentCargus.

A doua zi a constat în 12 workshop-uri desfășurate în paralel, susținute de specialiști în eCommerce marketing, în trei săli diferite. Patru dintre aceste workshop-uri au făcut parte din cadrul MarkDay, eveniment organizat sub umbrela TeCOMM. 

Astfel, am avut plăcerea să asistăm la o serie de prezentări interesante pe teme precum împuternicirea utilizatorilor, folosirea Google AdWords scripts, creșterea conversiilor de pe mobil, declanșatori psihologici pentru creșterea vânzărilor, social media, strategia de email marketing. În mijlocul zilei, am avut parte de o dezbatere foarte interesantă pe tema „Strategii de Black Friday pentru magazinele online”, unde au participat reprezentanți din top management ai FAN Curier, Flanco și Banca Transilvania. 

Fără să cunoaștem informații statistice, estimăm că la eveniment au participat peste 400 de reprezentanți ai magazinelor online dar și ai agențiilor de digital, alături de peste 30 de speakeri profesioniști din UK, România și Rusia.

Și anul acesta am rămas plăcut impresionați în urma TeCOMM și am dori să felicităm organizatorii pentru încă un eveniment reușit! Abia așteptăm ediția de anul viitor, cea cu numărul IX!

Share this: