Blog

Te invităm să citești articolele noastre despre știri, noutăți, informații din marketing online, evenimente importante pentru noi și impresiile de la conferințele la care participăm.

Interviu cu un coleg: Emilia Iojă

 

Din seria Interviu cu un coleg, haideți să o cunoașteți pe Emilia, colega noastră care se ocupă de o parte din campaniile de pe platforma Facebook Ads:

 

interviu

 

1. Spune-ne câteva lucruri despre tine: ce-ți place să faci și ce pasiuni ai.

Îmi place să învăț lucruri noi, să citesc, să scriu şi să fac sport. Îmi place să ajut, să ofer un zâmbet şi să fiu amabilă.

Social media, desenul, cititul, gaming-ul şi sportul sunt câteva dintre pasiunile cărora am grijă să la acord timp în prezent.

2. Care este lucrul pe care ți-l dorești cel mai mult în viață?

Sunt tentată să spun că îmi doresc să am succes în ceea ce fac. Cu timpul, însă, poate dorințele mele se vor schimba.

Cresc, descopăr lucruri noi, mă schimb. Mâine e posibil să-mi doresc altceva de la viață.

3. De cât timp lucrezi la The Pharmacy și de ce ai candidat pentru acest post?

În această agenție minunată lucrez de 1 an şi jumătate.

La început am candidat pentru internship-ul de Social Media din curiozitate şi din dorința de a învăța să fac cât mai multe. Mi-a plăcut, m-am descurcat şi, ulterior, am fost angajată pe acest post.

4. Fiecare loc de muncă are părțile sale pozitive, dar și negative. Pentru tine, care ar fi acestea?

Acest loc de muncă mă face să iau contact cu branduri din diferite domenii de activitate și, pentru mine, reprezintă o parte pozitivă, deoarece în fiecare zi mă documentez și aflu informații noi care mă ajută și în viața personală. Dintre părțile pozitive ale acestui loc de muncă fac parte și buna înțelegere cu fainii „farmacişti” şi cafeaua de dimineață.

Aspectele negative ale acestui loc de muncă vin din partea platformei pe care lucrez. Mereu apar tot felul de modificări și bug-uri la Facebook Ads și trebuie gândiți pașii următori astfel încât campaniile clienților să nu aibă de suferit. În rest, nu am identificat alte părți negative. Din contră, mă bucur că mi s-a oferit oportunitatea, studentă fiind, să învăț ce trebuie făcut și, mai ales, cum anume. Acum totul vine de la sine.

5. Care sunt cele mai solicitante activități pe care trebuie să le realizezi pentru agenția noastră?

Crearea planurilor de conținut cu deadline-uri scurte care să conțină idei noi și creative, crearea textelor atât pentru postări, cât și pentru reclame astfel încât să fie potrivite pentru publicul țintă și alegerea materialelor vizuale sunt cele mai solicitante activități pe care trebuie să le realizez.

6. Care sunt aspectele cheie din Facebook Ads, pe care trebuie sa le verifici și care contează cel mai mult în realizarea și optimizarea campaniilor, din punctul tău de vedere?

Zilnic trebuie să verific numărul de conversii, rata de click, costul per click, scorul de relevanță, reach-ul, frecvența, bugetul și linkurile folosite.

7. Cum crezi că va arăta Facebook în viitor?

Facebook se reinventează în fiecare zi și cred că va rămâne cea mai puternică rețea de socializare.

Chiar dacă nivelul de satisfacție a consumatorului față de Facebook a scăzut vertiginos din diferite motive: schimbări dese în platformă, mulțimea de reclame, probleme în ceea ce privește confidențialitatea datelor, au fost luate deja câteva măsuri pentru a se redresa.

În viziunea Facebook, în 2026 toată populația planetei va avea acces la internet. Prin proiectul internet.org  se încearcă deja să se ofere această posibilitatea celor care locuiesc în țările mai puțin dezvoltate.

Prin urmare, cred că Facebook își va menține perspectiva de a aduce oamenii mai aproape unii de alții.

8. Care consideri că este umătorul pas de făcut pentru Facebook?

În ceea ce privește umătorul pas de făcut pentru Facebook nu mă pot pronunța, însă mi-aș dori să mă confrunt cu cât mai puține bug-uri la Facebook Ads și să întâmpin cât mai puține modificări, după părerea mea,  irelevante.

 

Îi mulțumim Emiliei pentru interviu, iar pe voi vă invităm să ne scrieți pentru orice fel de nelămuriri! Vă vom ajuta cu drag!

Share this: