Blog

Te invităm să citești articolele noastre despre știri, noutăți, informații din marketing online, evenimente importante pentru noi și impresiile de la conferințele la care participăm.

5 Mituri despre Social Media

Oamenii care nu știau foarte multe despre social media au făcut tot felul de presupuneri atât despre funcțiile sale cât și despre publicuri-o reacție absolut normală atunci când te confrunți cu noutăți. Ei bine, între timp social media a devenit un tărâm pe care marketerii l-au descoperit, l-au descusut de secrete și l-au dezvoltat. Problema este însă că acele mituri create de oameni la începuturile social media încă își fac prezența simțită. De aceea, astăzi îți vorbesc despre câteva mituri despre social media pe care le-am observat.

5 mituri despre social media care trebuie desființate:

#1. Publicul meu nu este activ și nu citește ce postez

Indiferent de natura business-ului tău, în ziua de azi este aproape obligatoriu să fii prezent în social media. Dacă observi însă că postările tale nu sunt foarte populare și nu generează atât engagement pe cât ți-ai dori, nu trebuie să-ți acuzi publicul că nu le citește, ci mai degrabă să-ți analizezi cu atenție conținutul și să vezi la ce anume reacționează publicul tău. Acesta este cu siguranță activ, însă pentru a-i încuraja activitatea, e bine să îi oferi conținut care să îi placă.

#2. Dacă postez prea mult conținut, dezvălui secrete competiției

Un mit care poate să te coste mult. Dacă postezi conținut relevant pentru publicul tău, nu dezvălui secretele companiei în fața competiției ci te poziționezi drept un brand care oferă publicului său informațiile de care are nevoie și care este mereu la curent cu ceea ce este nou în domeniul său de activitate. Dacă nu postezi conținut de teama că vei oferi competitorilor un model după care să se inspire, îți vei stopa activitatea pe social media și vei avea mult mai mult de suferit.

Poți să te gândești așa: o listă cu ingrediente pentru o rețetă nu transformă pe nimeni într-un chef.

#3. Trebuie să fii prezent pe toate rețelele sociale

Greșit. Trebuie să fii prezent pe rețelele pe care este și publicul tău și să te concentrezi pe acestea pentru a ajunge la publicul tău. Cheia pentru social media marketing de efect este să îți canalizezi eforturile pe platformele pe care știi că vei avea rezultate.

Gândește-te la rețele precum Instagram, Pinterest sau Twitter care, în România, nu sunt la fel de eficiente precum Facebook. În plus, dacă optezi să fii prezent pe toate rețelele și apoi nu te ocupi activ de ele, riști să îți enervezi publicul.( mai ales în cazul în care adresează o întrebare la care nu răspunzi)

#4. Ignori feedback-ul negativ

Cu siguranță te vei confrunta uneori cu unele comentarii ce îți oferă feedback negativ. Primul impuls poate fi acela de a le ignora, însă acesta nu este răspunsul potrivit. Deși e foarte greu să transformi un consumator nemulțumit într-unul fericit, este important ca brandul tău să se poziționeze drept un brand care ascultă și se implică. După cum îți spuneam și în articolul despre Human to Human marketing, oamenii apreciază un brand umanizat.

Regula de aur este să răspunzi la toate comentariile și să o faci rapid.

#5. Dacă sunt prezent pe social media, cresc automat vânzările

Crearea unui cont de social media este doar primul pas în eforturile tale de vânzări. Nu vei observa diferențe semnificative la o oră după ce ți-ai format un profil, nici la o zi sau o săptămână.  Contează ceea ce faci pe acel cont, ce conținut postezi și cum interacționezi cu publicul tău. Social media crește vânzările treptat, nu miraculos.

Aceasta este lista mea de mituri despre social media, însă cu siguranță există mai multe. Tu ce ai adăuga?

Share this: