Blog

Te invităm să citești articolele noastre despre știri, noutăți, informații din marketing online, evenimente importante pentru noi și impresiile de la conferințele la care participăm.

Noile anunturi Google AdWords: ce modificari au aparut

Una dintre aceste schimbări vizează mărimea anunțurilor afișate, aceasta reprezentând o modalitate de adaptare necesară în contextul utilizării din ce în ce mai pronunțate a dispozitivelor mobile.

Atât mărimea cât și forma anunțurilor din Google AdWords au trecut prin diverse schimbări de-a lungul timpului. Imaginea de mai jos surprinde aceste modificări, având ca punct de plecare reclamele din anul 2007:

Sursa: https://searchengineland.com/search-ad-labeling-history-google-bing-254332
Sursa: https://searchengineland.com/search-ad-labeling-history-google-bing-254332

După cum se poate observa, anunțurile au devenit din ce în ce mai vizibile și mai mari atât în dimensiune, cât și în lungimea caracterelor utilizate. De asemenea, anunțurile au destinate primele patru poziții din rezultatele afișate, astfel ele sunt puse mai bine în evidență.

Înainte de introducerea noilor anunțuri structura acestora era formată dintr-un titlu de 25 de caractere și două rânduri de descriere a câte 35 de caractere fiecare, totalizând 95 de caractere per anunț.

poza 2

Noile anunturi Google – Expanded Text Ads – sunt constituite din două secțiuni de titlu a câte 30 de caractere fiecare și o descriere care poate conține 80 de caractere, însumând 140 de caractere disponibile pentru un anunț.

poza 3

Această transformare are rolul de a crește vizibilitatea anunțurilor și de a îmbunătăți experiența utilizatorilor cu acestea pe dispozitivele mobile și reprezintă o oportunitate pentru firmele care vor să se promoveze prin anunturi Google AdWords.

Noi utilizăm deja acest tip de anunțuri mărite și am resimțit cel mai mult aceste modificări la nivelul titlului, unde putem introduce 60 de caractere în loc de 25, iar secțiunea destinată descrierii poate fi de-acum folosită numai pentru mesaje de tip “call to action”.

Google a mai anunțat și faptul că, începând cu 26 octombrie 2016, anunțurile cu structură veche nu vor mai fi disponibile.

Share this: