Blog

Te invităm să citești articolele noastre despre știri, noutăți, informații din marketing online, evenimente importante pentru noi și impresiile de la conferințele la care participăm.

Noutăți din Google AdWords

#1 Exact Match Close Variants

Google vrea să extindă posibilitățile de afișare ale anunțurilor pentru a atinge un public larg, dar în același timp cu informații adecvate.

Va face acest lucru prin utilizarea inteligenței artificiale în stabilirea formelor posibile introduse de utilizatori pentru a face potrivirea cu cuvintele cheie ale unei campanii.

Acest lucru înseamnă că va putea adăuga sau scoate cuvinte funcționale, dar și să reordoneze cuvintele, fără însă să le schimbe sensul și să afișeze anunțuri potrivite contextului de căutare pentru cât mai mulți utilizatori.

#2 Campanii de remarketing pentru persoanele interesate de videoclipurile unui brand

Pentru a te asigura că obții cele mai bune rezultate din investițiile tale, Google va introduce opțiunea de a crea campanii de remarketing pentru videoclipurile de pe YouTube.  

imagine cu videouri

Utilizatorul  care intră în contact cu materialele video ale unui canal va face parte din audiența de remarketing a viitoarelor anunțuri, dacă ia una dintre acțiunile următoare:

  • vizionează și alte videoclipuri;
  • vizitează pagina aferentă canalului;
  • vizionează o reclamă până la final;
  • adaugă comentarii la pagina de YouTube respectivă;
  • distribuie conținutul video;
  • se abonează pentru a fi la curent cu noutățile de pe pagina de YouTube.

 

Astfel, advertiserii vor putea crește șansele de conversie ale unei campanii prin crearea anunțurilor de remarketing, afișate persoanelor interesate de produsele sau serviciile prezentate.

#3 Campanii Smart Display

Încă de la începutul lunii mai au început să fie disponibile campaniile Smart în rețeaua Display. Ele sunt cu adevărat inteligente întrucât pot genera anunțuri personalizate (în funcție de publicul căruia i se adresează), pentru a crește rata de conversie.

noutati google adwords - campanie inteligenta de display

Cum se întâmplă acest lucru?

Advertiserul pune la dispoziție pentru campania respectivă diferite materiale vizuale, texte, bugetul dispus să îl aloce, iar crearea anunțului este făcută în mod automat și ulterior este plasat în așa fel încât să maximizeze suma disponibilă.

noutati google adwords - creare anunt campanie inteligenta

Într-un studiu de caz efectuat pe o platformă de căutare a celor mai bune oferte pentru hoteluri, Trivago, Google apreciază că numărul de conversii a crescut în medie cu 20% în urma implementării campaniei Smart față de rezultatele celorlalte campanii din rețeaua Display.

#4 View Through Conversions – instrument disponibil pentru Gmail Ads

View Through Conversions te ajută să stabilești sursa conversiilor, mai exact a celor care provin indirect din anunțurile plasate pe Gmail. Astfel, advertiserii pot afla câte dintre persoanele care doar au deschis anunțul din inbox, fără a da click au ajuns pe website ulterior și au efectuat o conversie.

Dacă mai ai completări sau întrebări cu privire la noutățile aduse platformei Google AdWords din lista prezentată, nu ezita să le adresezi în secțiunea de comentarii. 🙂

Share this: