Blog

Te invităm să citești articolele noastre despre știri, noutăți, informații din marketing online, evenimente importante pentru noi și impresiile de la conferințele la care participăm.

Promovare pe Facebook cu rezultate: cateva sfaturi

Nu doar că aș dori să contrazic acest ”crez”, ci vreau să aduc argumente și modalități prin care se pot face campanii eficiente de promovare pe Facebook.

Campanie, strategie, Ad!

 În primul rând, o campanie eficientă de promovare pe Facebook începe cu o planificare corectă.

Traseul natural de realizare este următorul:

1. Gândești o campanie prin care îți propui ceva anume, o direcție, un obiectiv și pentru care îți stabilești un mesaj general, o justificare a întregii activități.

Practic, trebuie să „îmbraci” totul într-un motiv pentru care vei comunica, pentru tine și pentru clientul tău (o promoție, o gamă nouă de produse, un concurs, etc.)

Tot în acest moment trebuie să definești cui te adresezi, cu toate detaliile posibile.

2. Pregătești o strategie care să includă mixul de activități prin care vei atinge obiectivele. Aici desemnezi mijloacele de comunicare și stabilești dacă Facebook este un canal de comunicare potrivit pentru publicul tău țintă. Pentru a afla asta te poți folosi de Facebook audience insights.

3. Începi să setezi grupurile de ad-uri, partea creativă, bugete și targetare.

Am enumerat pașii de mai sus pentru că, per ansamblu, sunt primii pași, în această ordine. Pentru campanii eficiente de promovare pe Facebook, trebuie să dai contexul în primul rând și doar apoi să treci la treabă.

Doar ad-uri bune!

Ușor de spus poate, dar nu chiar atât de greu de făcut!

Pe lângă atenția la toate detaliile realizării părții creative, campania trebuie să fie setată corect pe produs, cu link corespunzător și landing page optimizat pe conversie.

Sfatul nostru legat de un ad este ca acesta trebuie să ducă neapărat direct la produsul sau serviciul promovat, nu pe homepage, nu pe categoria de produse!

Postările organice doar completează „tabloul”!

Într-o campanie, nu doar ad-urile sunt elementele centrale, ci și postările organice, de zi cu zi.

Pornind de la mesajul general al campaniei și obiectivele stabilite în prealabil, campania de promovare pe Facebook trebuie să conțină și postări organice care să aducă un plus de valoare.

Pentru a îndeplini acest criteriu, trebuie să existe un plan editorial de campanie, un research creativ cu imagini sau grafică personalizată (dacă este cazul) și texte atractive, care să se lege de mesajele centrale ale campaniei.

Numai fani ”reali” și interesați!

Au apărut serviciile de adăugare de fani, nu cu miile, ci cu zecile de mii.

Dacă o gândim puțin logic, ne dăm seama că nu va funcționa această abordare; cuprinde oamenii care nu intră în targetul tău de cumpărători și care probabil nu vor intra niciodată. Asta în cel mai bun caz, pentru că majoritatea serviciilor de „fani la kilogram”, nu oferă garanția existenței reale a fanilor pe care îi adaugă.

Numărul efectiv de fani pe o pagină de Facebook nu contează!

Numărul de fani care interacționează cu postările este important!

Numărul de fani care interacționează cu postările de campanie este esențial!

În esență, contează să atragi pe pagina ta un procent de 70 – 80% de oameni interesați de ceea ce vinzi, nu roboți sau oameni care ți-au devenit fani doar pentru că voiau să vadă un clip amuzant și nu îl puteau viziona fără să dea like.

Remarketing inclus!

Pentru a maximiza eficiența campaniilor de pe Facebook este nevoie și de campanii de remarketing. Oameni care au intrat pe site sau oameni care au lăsat adrese de email, pot fi incluși într-o campanie de ”reamintire” direct pe Facebook prin afișarea unor ad-uri specifice, doar lor.

În concluzie, se pot face campanii de promovare pe Facebook eficiente care să aducă rezultate directe în vânzare.

Practic, pentru a evita clișeele legate de performanțele unei campanii pe Facebook, trebuie să evităm acțiunile clișeice și să mergem pe variantele optime, care deja au dat rezultate.

Dacă ai nevoie de idei creative, păreri avizate, feedback sincer sau ajutor concret pentru campaniile tale de promovare pe Facebook, contactează-ne!

Share this: