Blog

Te invităm să citești articolele noastre despre știri, noutăți, informații din marketing online, evenimente importante pentru noi și impresiile de la conferințele la care participăm.

Cum stabilesti ce tip de publicitate pe Facebook alegi ?

Din aceste motive și mai ales pentru diversitatea instrumentelor de promovare puse la dispoziția advertiserilor, publicitatea pe Facebook a devenit un mijloc care trebuie inclus în mod obligatoriu în mix-ul campaniilor online.

Facebook Ads reprezintă o modalitate rapidă și ușor cuantificabilă, din punct de vedere al eficienței, de a face reclamă anumitor produse, servicii sau a firmei în general. Facebook Ads oferă peste 20 de tipuri de reclame, iar în acest articol le vom prezenta pe cele mai importante dintre acestea.

Reclamele trebuie create în funcție de obiectivele urmărite; avem astfel, 4 grupuri principale de obiective:

  • vânzare directă;
  • notorietate;
  • atragere de lead-uri;
  • instalarea unei aplicații.

După parcurgerea acestei etape, urmează alegerea tipului de reclamă. Opțiunile din care putem selecta varianta potrivită campaniei pe care vrem să o desfășurăm sunt următoarele:

publicitate pe facebookÎn continuare, vom explica în ce situații pot fi folosite diferitele opțiuni de campanii.

Tipuri de publicitate pe Facebook

#1 Boost your posts

Acest tip de publicitate pe Facebook poate fi folosit cu succes în cazul în care dorești să derulezi o campanie de notorietate („brand awareness”). Pentru aceasta poți folosi orice postare, însă este indicat să folosești o postare care a avut un reach mare într-un timp scurt. De asemenea, poți da unei postări un boost, indiferent de tipul acesteia (postare tip text, video, ofertă).

#2 Send people to your website

Poți utiliza această opțiune în cazul în care îți dorești să derulezi o campanie de vânzări directe, în care vei atrage click-urile către un landing page. Acest tip de campanie este foarte utilă pe termen scurt, deoarece ea doar stimulează vânzările.

#3 Increase conversions on your website

Această opțiune îți permite să măsori checkout-urile efectuate, înregistrările, lead-urile, vizualizările paginilor cheie, produsele care se află în interiorul unui coș de cumpărături ș.a. Dacă alegi această variantă trebuie să te asiguri că ai un pixel instalat în interiorul website-ului tău. Acest pixel este un cod oferit de Facebook, care te ajută să urmărești activitatea relevantă a persoanelor pe website.

#4 Get installs of your app

Cei care dețin aplicații nu sunt excluși din opțiunile de promovare de pe Facebook; ei pot stimula numărul de instalări ale aplicației/aplicațiilor, utilizând această variantă creată special pentru ei.

#5 Increase engagement in your app

Această opțiune se adresează tot categoriei menționate mai sus, singura diferență fiind reprezentată de scopul campaniei derulate. În cazul în care deținătorii doresc să crească activitatea din interiorul aplicației, pot folosi cu succes această variantă.

#6 Reach people near your business

În cazul în care afacerea ta are un caracter local și dorești să derulezi o campanie în care să o promovezi, atunci poți folosi această variantă. Acest tip de campanie este foarte utilă pentru creșterea notorietății brandului tău.

publicitate pe facebook

#7 Get people to claim your offer

Dacă dorești să dai de știre clienților/potențialilor tăi clienți despre ofertele pe care le ai, la un moment dat, folosește această opțiune. Astfel, te asiguri că publicul tău află despre aceste acțiuni dedicate lor.

#8 Get video views

Materialele video au o mare trecere pe Facebook deoarece utilizatorii interacționează mai mult cu acest tip de material spre deosebire de text sau poză. În cazul în care dorești să derulezi o campanie de notorietate sau chiar de promovare a produselor/serviciilor și dispui de acest tip de material, această variantă reprezintă o opțiune ideală pentru tine.

#9 Collect leads for your business

Poți utiliza această variantă în momentul în care îți dorești să obții abonări pentru newsletter, oferte, evenimente, informații despre produse sau servicii ș.a. Pentru a avea rezultatele așteptate, trebuie să oferi recompense persoanelor care dorești să se aboneze; ele pot fi: discount-uri, vouchere, ebook-uri sau orice altă opțiune relevantă pentru aceștia.

În acest univers al multitudinii de tipuri de publicitate pe Facebook, alegerea corectă poate fi dificilă uneori. Tocmai de aceea, înainte de a alege în mod corespunzător tipul de ad ce urmează a fi folosit în campanie trebuie să răspundem la întrebarea ”ce vreau să obțin în urma acestei campanii?”. Acest răspuns trebuie să corespundă cu obiectivul general, iar alegerea tipului de ad va fi mult mai ușoară ulterior.

Dacă vrei să faci publicitate pe Facebook afacerii tale, contactează-ne acum și îți vom oferi o soluție completă și personalizată!

Share this: