Blog

Te invităm să citești articolele noastre despre știri, noutăți, informații din marketing online, evenimente importante pentru noi și impresiile de la conferințele la care participăm.

Reclamele de 30 de secunde peste care nu se poate sari vor fi scoase de pe YouTube

Care este motivul pentru care acestea vor fi scoase?

Motivul acestei schimbări este nevoia de a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe platformele unde sunt afișate reclamele.

În momentul de față, tipurile de ad-uri ce pot fi plasate pe YouTube sunt următoarele:

  • Display ads: sunt afișate deasupra listei cu sugestii de vizionare, doar pe dispozitivele desktop;

display-ads

  • Overlay ads: sunt semi-transparente și se suprapun peste videoclipul vizionat de pe desktop;

overaly-ads

  • Skippable video ads: sunt cele care pot fi „sărite” după primele 5 secunde de vizionare și care apar pe desktop, smartphone, TV și pe consolă;

skippable-ads

  • Non-skippable video ads: sunt reclamele ce nu pot fi sărite, iar durata lor poate atinge maxim 30 de secunde, acestea fiind prezente pe desktop și pe smartphone;

bumper-ads

  • Bumper Ads: sunt de asemenea reclame ce nu pot fi sărite, dar a căror lungime este de 6 secunde și care pot apărea pe desktop și pe smartphone;

bumper-ads

  • Sponsored cards: sunt afișate „carduri” pe durata vizionării reclamei, ce sunt relevante acesteia, de exemplu, produsele prezentate într-o reclamă, afișate atât pe desktop cât și pe smartphone-uri.

sponsored-cards

Sursă imagini

Ce înseamnă asta pentru advertiseri?

Durata reclamelor care nu pot fi sărite va ajunge astfel la maxim 20 de secunde.

În luna aprilie a anului 2016 au fost anunțate reclamele de tip bumper de 6 secunde, peste care nu se poate sări. Google încurajează folosirea formatului de 6 secunde sau chiar mai puțin pentru utilizatorii de smartphone-uri care vizionează reclamele „din mers”.

Aceste schimbări vor „împinge” advertiserii către crearea unor reclame care să rezoneze cu publicul țintă, astfel încât persoanele care le vizionează să nu se mai simtă agasate.

youtube pe smartphoneCând va avea loc modificarea?

Eliminarea acestui tip de reclame va intra în vigoare începând cu anul 2018.

Tu ce părere ai despre această schimbare? Ne poți scrie opinia ta în secțiunea de comentarii. 🙂

Share this: