Blog

Te invităm să citești articolele noastre despre știri, noutăți, informații din marketing online, evenimente importante pentru noi și impresiile de la conferințele la care participăm.

Schimbari in Facebook Ads: septembrie 2016

#1 AdBlocker anulat

În data de 9 august, Facebook  a anunțat că va afișa reclame pe desktop-urile utilizatorilor de Facebook, în ciuda programelor de blocare pe care aceștia le-ar putea utiliza tocmai pentru a le evita.

În comunicatul oficial de presă, Facebook a menționat faptul că oferă utilizatorilor posibilitatea de a alege tipul de reclame care li se afișează, în funcție de preferințele acestora. Un alt argument adus în favoarea acestei schimbări este faptul că veniturile provenite din afișarea reclamelor sunt necesare furnizorilor de servicii gratuite, precum această platformă de socializare.

#2 Audiențe bazate pe comportamentul pe website

În luna mai, audiențelor de tip „Custom” le-au fost aduse anumite îmbunătățiri care permit selectarea publicului țintă în funcție de comportamentul pe care vizitatorii îl au în cadrul unui website.

Pe lângă frecvența cu care utilizatorii vizitează un website, acum se pot targeta persoanele și în funcție de timpul petrecut, de suma cheltuită și de intervalul de timp în care aceștia au vizitat website-ul. Acest tip de audiențe de remarketing este, de curând, disponibil tuturor advertiserilor.
time-spent-on-website-custom-audiences

#3 Noi opțiuni pentru Lead Ads

Vara trecută, Facebook a anunțat că testează „Lead Ads” – o variantă de formulare ușor de completat de pe dispozitivele mobile. Astfel, cererile de informații către newsletterele, informațiile despre o anumită afacere, estimări de preț sau alte aspecte sunt accesibile în mod facil utilizatorilor.

Vara aceasta, au fost aduse câteva îmbunătățiri acestui tip de reclame și anume:

  • link-uri de unde se pot descărca listele cu lead-uri;
  • posibilitatea de a descărca numai lead-urile noi;
  • generarea automată a audiențelor customizate (care au deschis formularul, care l-au deschis, dar nu l-au completat, sau care nu și-au dat acceptul final);
  • formulare care se pot parcurge prin scroll;
  • imagini customizabile care informează utilizatorul asupra contextului de înscriere.

#4 Structură diferită în Adverts Manager

Pentru a ușura corelarea obiectivului campaniei cu tipul de reclamă în sine, Facebook a împărțit ad-urile în funcție de 3 obiective, respectiv: Awareness, Consideration, Conversion. Acestea la rândul lor cuprind ad-urile specifice categoriei:
facebook-ads-options-1

Acestea sunt schimbările importante pe care Facebook le-a implementat în ultima vreme pentru a crește calitatea serviciilor de publicitate oferite. Urmează și alte schimbări interesante la nivel de pixeli și cum vor fi folosiți aceștia.

Urmărește blogul nostru în continuare, pentru a afla care vor fi acestea și cum le poți folosi în avantajul tău!

Share this: