Blog

Te invităm să citești articolele noastre despre știri, noutăți, informații din marketing online, evenimente importante pentru noi și impresiile de la conferințele la care participăm.

Modificări în Facebook: mai 2017

Cum intenționează să facă acest lucru? Prin update-urile pe care le va introduce. Iată care sunt cele mai importante dintre acestea:

#1 Update la ad-urile din video

Facebook oferă advertiserilor posibilitatea de a încărca și de a licita ad-urile înainte ca acestea să fie plasate, pentru a se asigura că algoritmul le va afișa doar pe cele relevante utilizatorilor.

În cadrul profilurilor personale, dar și ale paginilor din S.U.A. se testează varianta unei pauze publicitare în interiorul live-urilor “on-demand”. Astfel, persoana care transmite live are posibilitatea de a opta pentru această scurtă pauză, putând obține o cotă de câștig din reclame.

imagine facebook videoO altă opțiune de plasare a reclamelor presupune ca administratorii care publică diferite video-uri pe pagini, să le urce direct cu reclamele inserate.

#2 Video-urile din news feed vor fi ușor de vizionat

În momentul de față, video-urile se derulează fără sunet în news feed, însă acest aspect este pe cale să se schimbe. Sunetul se va auzi gradual, pe măsură ce utilizatorul se apropie de acesta. Astfel, se va crea senzația de video-uri “aduse la viață”.

O altă caracteristică va fi că acestea vor putea rula într-un colț al ecranului, în timp ce utilizatorul poate continua să navigheze în news feed, urmărind sau ascultând video-ul.

Iată cum vor arăta aceste schimbări în news feed:

#3 Îmbunătățiri la nivelul instrumentelor de măsurare

Dacă până acum soluțiile de măsurare oferite de Atlas erau la dispoziția celor mai mari advertiseri de pe Facebook, în mod exclusiv, în viitor ele vor fi la îndemâna tuturor marketerilor care folosesc cont de Business. Acest lucru înseamnă că indicatorii vor fi mai preciși și mai relevanți.

#4 Plasarea ad-urilor în Instagram stories

Rețeaua de socializare are aproximativ 1,2 milioane de utilizatori în România. Prin intermediul Adverts Manager, reclamele de pe Facebook pot fi afișate și în Instragram, încă de la sfârșitul anului 2015. Cu toate acestea, din luna august a anului trecut, Instagram a lansat opțiunea de a publica poze sau video în secțiunea “Stories”, de unde acestea vor dispărea după 24 de ore. De curând și ad-urile pot fi plasate în această secțiune. Opțiunea este indicată în cazul campaniilor de notorietate. 

#5 Boții sunt aici

Printre cele mai interesante udpate-uri anunțate la conferința anuală F8 se află integrarea boților în Messenger. Anunțați încă din luna aprilie a anului 2016, aceștia au  devenit o prioritate pentru Facebook. Printre modificările ce vor avea loc pentru încurajarea folosirii lor se numără:

  • introducerea unei noi opțiuni, denumită Discover în Messenger, care va permite utilizatorilor să găsească botul potrivit;
  • extensia chat-ului, care va realiza legătura între mai mulți utilizatori și un singur business, în același timp, în interiorul cărora se pot plasa boți;
  • integrarea unor răspunsuri inteligente pentru pagini, astfel încât boții să poată prelua întrebările de bază legate de locație, orar de funcționare, detalii de contact.

La anumite versiuni de Messenger din România, boții se găsesc prin accesarea barei de Search, localizându-se sub secțiunea “People”.

schimbari facebook: chatbots in messenger

 

Iată exemple de conversații cu doi dintre boții disponibili.

Primul ales a fost cel al CNN.

schimbari facebook: posibilitatea de avea conversatii cu cnn bot

O conversație simplă, dar eficientă. Botul este construit astfel încât să te țină la curent cu știrile care te interesează și chiar există opțiunea de a primi un rezumat, gândită pentru persoanele care nu au timpul necesar să citească întreaga poveste.

O conversație mai complexă ar putea fi considerată cea cu Epytom Stylist – după descrierea sa “Style Strategist Bot”.

schimbari facebook: posibilitatea de avea conversatii cu epytom stylist bot

Botul este conceput astfel încât să poată oferi sugestii de ținute  în funcție de temperatura de afară (pe care o stabilește pe baza locației dispozitivului), de stilul vestimentar (având integrat chiar și un mic quizz pentru a îl determina), iar partea interesantă este că în urma sugestiilor oferă și opțiunea de a cumpăra piesele necesare pentru obținerea outfit-ului (dacă nu le deții deja). Astfel, în fiecare zi, acest bot face ca alegerea ținutei să fie o activitate plăcută și ușoară.

Alte proiecte care se află pe lista priorităților celor de la Facebook sunt:

  • – Facebook Spaces: locul virtual unde se pot întâlni persoanele care folosesc ochelarii Oculus, dar și utilizatorii Messenger-ului. O versiune beta a acestei aplicații a fost lansată. Ca să îți faci o idee despre această aplicație, urmărește videoclipul de mai jos.

 

  • – Camera de la Facebook va conține elemente de realitate augmentată;
  • – Algoritmul news feed-ului este într-un proces de îmbunătățire, Facebook continuând lupta împotriva răspândirii știrilor false și venind în spijinul utilizatorilor pentru a descoperi noi zone de interese, prin introducerea tab-ului Discover în Messenger.

 

Dacă ai întrebări cu privire la aceste schimbări sau completări ale listei nu ezita să le adresezi în secțiunea de comentarii. 🙂[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Share this: