Blog

Te invităm să citești articolele noastre despre știri, noutăți, informații din marketing online, evenimente importante pentru noi și impresiile de la conferințele la care participăm.

De ce este utila trimiterea de newslettere pentru o afacere?

 De ce să faci Email Marketing pentru afacerea ta?

 #1 Rata de conversie mai mare

În general, atunci când utilizăm orice fel de mijloc de promovare în online, avem ca și obiectiv obținerea conversiilor. Ei bine, este timpul să afli următorul aspect: gestionată constant, trimiterea de newslettere (campania de email marketing) îți poate aduce cea mai mare rată de conversie din toate mijloacele de promovare pe care le folosești.

De ce spunem asta?

Abonații tăi sunt cei mai predispuși să cumpere de la tine pentru că ei, din propria inițiativă, au ales să primească informații despre produsele sau serviciile tale. În plus, dacă le oferi și o motivație să cumpere (un discount, transport gratuit sau un cadou la prima achiziție), o parte mai mare din aceștia vor fi interesați să devină clienții tăi.

 #2 Transformarea lead-urilor în clienți

Abonații din bazele de date reprezintă lead-urile tale. Ei pot deveni oricând clienții tăi, dacă găsești metodele corespunzătoare să îi stimulezi. Avantajul primordial este că te adresezi direct unor persoane care, în mod ideal, și-au dorit să țină legătura cu brand-ul și cu produsele tale și deja cunosc informații despre acestea.

 #3 Fidelizarea clienților

Fidelizarea clienților este o strategie mai bună, pe termen lung, de a-ți asigura venituri, spre deosebire de atragerea unor clienți noi. Newsletterul ne poate fi de mare folos și la acest capitol. Ofertele, concursurile, cadourile, promoțiile sau orice altă formă de promovare a vânzărilor poate determina clientul/potențialul client să cumpere pe viitor tot de la tine.

 #4 Legătura cu comunitatea

Spre deosebire de o postare făcută pe un website de socializare, un email va avea o șansă mult mai mare să fie văzut. Algoritmii website-urilor de socializare selectează o parte mai mică din audiența totală căreia îi va arăta mesajul tău.

Email-ul, în schimb, va apărea în inbox-urile tuturor celor ce fac parte din baza ta de date; din acest motiv, newsletterul poate completa cu succes alte căi de promovare.

email-1

#5 Flexibilitate în personalizare

Personalizarea se poate face în funcție de stadiul în care se află abonații (un exemplu concret ar fi segmentul celor nou adăugați în perioada X), prin trimiterea unor mesaje specifice.

Un alt criteriu după care ne-am putea ghida trimiterea de newslettere sunt reacțiile înregistrate în urma unor campanii anterioare; se pot trimite campanii personalizate în funcție de click-uri, dezabonări, activitate, dechideri etc. Ele ar asigura o îmbunătățire a ratei de click și de conversie spre deosebire de campaniile generale, trimise către toți abonații.

Un alt aspect ce poate fi luat în considerare este reprezentat de informațiile personale ale abonaților (zi de naștere, interese sau alte criterii), iar în funcție de acestea pot fi trimise mesaje promoționale diferite.

În concluzie, utilizarea newsletter-ului poate fi o metodă de promovare foarte eficientă, dacă este gestionată cum trebuie. Din păcate (sau din fericire), nu există o rețetă general valabilă pentru campaniile de email marketing, de aceea testarea și adaptarea acestora în funcție de rezultate sunt două aspecte esențiale pe care trebuie să le urmărești pentru a-ți asigura reușita.

Share this: